Как Samsung отговори на обвиненията за шпионаж?

Как Samsung отговори на обвиненията за шпионаж?

Наскоро бе публикувана статия „Гледа ли ви вашия телевизор“. Не е тайна, че най-новите модели телевизори пораждат опасения, че имат интегрирани камери и микрофони. Samsung LED и плазмените модели са рискови и биха могли да бъдат използвани от хакери, които да крадат вашата лична информация и дори да ви шпионират в личния ви живот и вашия хол.

Техническият гигант пусна в медиите отговор на хилядите въпроси на потребители, който в общи линии казва, че Samsung взема всички притеснения по отношение на неприкосновеността на личния живот на потребителите и информационната сигурност много сериозно.

Напоследък често се обсъжда темата за неприкосновеността на личните ни данни и все повече хора се тревожат дали някой не ги подслушва /вж. статията за нашумелите микрослушалки, използвани от студенти/, записва, проследява или заснема.

Във всеки от техните смарт телевизори и плазмени телевизори с участието на вградена камера и микрофон компоненти, Samsung използва стандартни за индустрията гаранции за сигурност и практики (включително криптиране на данните), за да се гарантира личната информация на потребителите и да не се допусне неоторизираното им събиране или използване.

Samsung също така гарантира потребителите да имат възможността да преразгледат условията на Декларацията за поверителност на компанията преди да използват Smart TV услуги на Samsung.

Камерата и микрофонът са интегрирани в телевизора, за да предоставят на потребителите иновативни нови начини за контрол на телевизора. Те могат също така да бъдат използвани за видео конференция и реч в текстови услуги, предлагани от трети лица, в който случай аудио и видео данните се предават към сървърите на доставчика на услуги и не преминават през Samsung сървъри. Снимки заснети, за да се използва функцията за разпознаване на лица се съхраняват по сигурен начин само на TV на собственика.

Ако собственикът на телевизора избере да не използва тези функции, камерата и микрофона може да се деактивират. Потребителите могат да проверят дали камерата и микрофона са активирани от менюто на настройките на телевизора. Като допълнителна предпазна мярка, камерата може да се завърта и завива в ринга на телевизора. След затварянето, камерата улавя само черно изображение.

Това звучи достатъчно авторитетно и истинско, за да го подлагаме под съмнение. А и фирмата има огромен авторитет сред потребителите, за да го проиграе така нелепо.

Share This Post