6 причини да изберете ролетна врата за гаража (охранителни ролетки)

6 причини да изберете ролетна врата за гаража (охранителни ролетки)

Последната стъпка в конструкцията и подредбата на гаража е монтирането на врата. Съществуват различни видове гаражни врати, които осигуряват защита от студ, вятър и взлом.

Но, защо при голямото разнообразие, трябва да изберете точно ролетни врати за гараж?

Има поне шест причини за това.

Ограничено място пред гаража или вътре в него

Когато ролетните врати или наричани още – плътни охранителни ролетки се отварят, тяхното платно се навива върху вал и се скрива в защитна кутия, поставена в горната част на отвора.

Благодарение на специалната траектория на движение на платното, тези системи са идеални за гаражи, пред които има малко пространство или входът към гаража ви е директно от тротоара.

Освен това, компактният дизайн им позволява да се използват там, където други видове врати не могат да бъдат инсталирани.

В допълнение, ролетни врати спестяват място в гаража и са идеални при ниски тавани.

Безопасността е един от основните критерии за избор на врата

Гаражните ролетни врати могат да бъдат оборудвани със специални системи за сигурност. Например, инерционна спирачка, която предпазва от падане и деформиране на платното от ламели, ако електрическото задвижване се повреди.

Също така, в случай на аварийни ситуации, може да се осигури ръчно задвижване на автоматичните ролетни врати: Така ще бъде възможно да се повдигне платното при спиране на тока.

За да предотвратите случайно сблъскване на движещо се платно с препятствие, което може да е кола или дори човек можете да изберете фотоклетки.

Необходима ви е надеждна защита от вятър и външни атмосферни влияния

Висококачествените ламели на гаражните ролетни врати са изработени от стомана или алуминий пълни с гъста пяна.

Със специалният ветроламел ще си осигурите издръжливост на конструкцията при натоварване от вятър.

Искам гаражът да е достатъчно топъл, добре осветен и с добра вентилация

Топлинните характеристики на висококачествените ролетни врати изработени с алуминиеви ламели пълни с полиерутанова пяна могат да се сравнят със свойствата на тухлена зидария 15 см или 7 см дърво дъб.

При избора на такъв модел ще превърнете гаража си в място което ще предпази автомобила ви от студен старт през минусувите зимни температури.

Нуждаете се от гаражна врата, която да използвате дълго време

Важен компонент на издръжливостта на ролетни врати е – надеждни компоненти.

Няма да е излишно да се изясни какви допълнителни опции са налични за вашата порта. Например, sunnyblind.com предлага КУТИЯ ЗА ОТВАРЯНЕ КОГАТО НЕ РАБОТИ МОТОРА!!!

Освен това Съни Блинд снабдява ролетните врати със специални четки и положени гумени уплътнения. С тяхна помощ, крилото на вратата се движи гладко и лесно по направляващите омега водачи, намалявайки натоварването на задвижващите и окачващите елементи. В резултат на това ролетните врати работят по-добре и по-дълго време.

Гаражните, в случая „ролетни врати“, трябва да бъдат в пълна хармония с дизайна на къщата

Ролетни врати перфектно допълват къщата, особено ако сте избрали за прозорците ролетни щори.

Като добавим и възможността да изберете цвят по избор, както за ролетните врати така и за ролетните щори, предимството им е забележително!

При другите видове почти няма шансове да подчертаете индивидуалността на фасадата толкова ярко.

ЕТИКЕТИ:

Ролетни врати, ролетни щори, охранителни ролетки

Share This Post