Все повече студенти взимат изпити със слушалки за преписване

Все повече студенти взимат изпити със слушалки за преписване

Тези от вас, които са били студенти, едва ли ще отрекат, че това начинание е колкото амбициозно, толкова и натоварващо. Вероятно на всички вас са познати моментите, в които мислите, че тялото, мозъка и издръжливостта ви буквално отказват. Обикновено това се случва в най-неподходящия момент – точно когато ви предстои важен изпит и сте в сесия.

Голяма част от студентите, изпаднали в подобна ситуация, се питат дали това, с което са се захванали, е за тях и дали ще се справят.

Други не намират достатъчно мотивация, за да продължат и се отказват.

Но има и такива, които знаят, че това е временна криза и измислят начин да продължат. Именно те обикновено прибягват до технически помощници като нашумелите напоследък микро слушалки, с помощта на които се представят отлични „знания“ на изпитите.

Добре е да знаете, че трудностите са напълно в реда на нещата и това не е повод за отчаяние или загуба на самочувствие. Нормално е ученето да е съпътствано от трудности – те са част от вашето израстване. Това, което трябва да направите, е да се опитате сами да се справите със ситуацията. Разбира се най-добре е да разчитате на себе си, а не на микрослушалка, чиято употреба е строго забранена от университети и преподаватели.

Какво представлява и как работи микрослушалката?

Микрослушалките се поставят в ушния канал, те са изключително малки по размер – някои са колкото оризово зрънце – което ги прави перфектни за целта, и абсолютно незабележими!
Веднъж поставена, тя може да бъде извадена само с помощта на магнит, който обикновено се продава в комплект с нея.

Защо са най-предпочитаното средство за взимане на изпити?

Невъзможно е да бъде засечена, освен ако преподавателя не притежава детектор за подобни устройства. от друга гледна точка натовареността, трудното и обемно учебно съдържание, което трябва да се усвои за кратки срокове, води до използването много често на тези средства за подсказване. Безспорно използването на слушалка за преписване, макар и нелегално, е една от тези възможности.
Лошото е, че все повече студенти прибягват до тази опция и образованието в България се превръща в нещо, което може де се купи, а не като възможност за интелектуално развитие.

Факт е, че има материал, който не може да бъде запаметен на 100 % и колкото и да се стараете, резултатите не ви удовлетворяват.

Вместо да използвате технически средства като магнитна микрослушалка с незаглушим предавател, чиято цел е да Ви улесни, наблегнете на ученето през целия семестър, а не в последният ден преди изпита.

Хиляди студенти са изпробвали този начин на преписване и са си взели изпитите, но вие не следвайте този лош пример!

Да Ви приемат в желания университет и да учите любимата специалност е достатъчен повод за радост и гордост, но не можем да не споменем и факта, че студентството е доста сериозен финансов разход за вашите родители или за вас самите, ако се издържате сами. Всеки изпит, който не сте взели ви струва още пари, време и притеснения. Ако ви се иска да се движите в едно темпо с останалите си колеги и да не трупате изпити, помислете отрано как да стане това без да използвате слушалки или диадеми за преписване или някоя от тези джаджи, измислени от хитроумни, но мързеливи студенти.

Време е да спрете да се чувствате притеснени и подтиснати заради успеха си в университета. Дайте си шанс и повярвайте, че всичко се дължи на това, че трябва да учите достатъчно и да влагате всичко от себе си, за да успеете.
Инвестицията ви ще се възвърне многократно!!!

Share This Post