Дамските ботуши – винаги на мода

С настъпването на зимата покупките на дамски ботуши и боти започват силно да нарастват, а често големият избор сякаш по-скоро затруднява, отколкото да помага при вземането на решение за покупка. Всяка дама си има свои лични предпочитания: някои обичат по-дълги, други – по-къси зимни обувки, а трети се намират някъде по средата в избора си. Първият вариант са ботите, а вторият и третият – ботушите.

Добре е, когато притежаваме не само един чифт обувки за зимата, а стане ли дума за дамски ботуши, две мнения няма – те винаги стоят красиво на краката на всяка дама, винаги оформят цялостната стойка така, че жената да изглежда по-величествена и по-елегантна, а ако има опасения относно модните капризи, истината е една – ботушите са винаги на мода, като само тенденциите във формата на корпуса и подметката се променят. Но самата идея, наречена ботуши, остава завинаги, задоволяваща всеки дамски вкус в световен мащаб.

Връщайки се назад във времето, през какви ли не времена, ботушите за дами дори не са се променяли особено много. Има факти, които са неоспорими за всякакви епохи, като следните:

  • Винаги е била и си остава актуална, дори предпочитана, естествената кожа;
  • Никога не отмира подчертаният финес при дамските ботуши с висок ток;
  • Високата платформа е тази, която най-добре пази от дълбокия сняг;
  • Всякога белият цвят на ботушите, (както и друг, по-светъл), констрастира приятно за окото, напук на зимната сивота и кишата навън.

Напоследък затвърдилата се екополитика налага производство на ботуши от изкуствена кожа, но и при тях качеството много често достига до такова съвършенство, че почти не се различават от дамските ботуши от естествена кожа. Важно е действието, което трябва да имат ботушите, а именно създаване и поддържане на топлина, по възможност, без да запотяват излишно краката. Това трябва да прави всеки чифт дамски ботуши, произведени от кожа.

За високото качество на българските ботуши както за дами, така и за господа и за деца, винаги се говори положително и утвърдително. Това е факт, не само защото в миналото България е имала голямо производство на обувки. В днешно време, макар и с понамалели капацитети, български обувки се произвеждат, и то само от подбрани материали, поради което са предпочитани пред китайските например, въпреки че последните са на по-изгодни цени.

Това е още едно неотминаващо във времето явление – психологическата нагласа относно взаимовръзката между качество и цена. Евтините ботуши предизвикват съмнения у купувача доколко биха издържали на суровите зимни условия, докато малко или повече скъпите внушават стабилност и сигурност.

И все пак, класика си остава чифтът кожени ботуши, макар да има в изобилие и велурени, и с добавки на пух отвън, дори от плат. Когато една дама разполага с няколко чифта ботуши, поне един задължително трябва да е от кожа. Другите чифтове могат да бъдат подходящи за различен тип събития и обстановка, но кожата е тази, която ще пази нежните стъпала от студа.

Дамските ботуши, от какъвто и материал да са направени, са винаги модерни, необходими, допринасящи за престижа на дамата. Ако сте сред дамите, предпочитащи боти, съветът ни е: имайте поне един чифт ботуши и с него със сигурност ще впечатлите околните.

Share This Post