Джип за офроуд – как да се подготвим

Джип за офроуд – как да се подготвим

Любителите на офроуд развлеченията, трябва да поддържат доброто състояние на превозните си средства. Трудните за преминаване терени могат да нанесат сериозни щети на джиповете, така че бъдете готови да сменяте авточасти, ако искате да продължите да практикувате този интересен моторен спорт. Как обаче да се погрижите за возилото, ще разберете в следващите редове на нашата статия, която със сигурност ще бъде полезна за привържениците на офроуд.

Къде да намерим окачване за офроуд?

Качественото окачване за джипове, които са подложени на офроуд изпитанията, трябва да бъде закупено от авторитетен търговец, който предлага оригинални части. Не е достатъчно да посетите поредния магазин, в който се предлага офроуд окачване. В наши дни имате достъп до онлайн търговци, които ще Ви предложат висококачествени комплекти с пружини, тампони, амортисьори и всичко необходимо. С няколко клика на мишата, можете да поръчате нужното.

Именно от доброто окачване за джипове, зависи как те ще се представят, на трудните за придвижване терени. Имайте предвид, че по време на офроуд амортисьорите и пружините са подложени на силно натоварване, така че те се сменят по-често, отколкото тези при автомобилите, които се карат в градски условия или по равните магистрали и пътища.

Какви други части трябва да закупим?

Бъдете готови да потърсите и лебедки за джипове, за да отговорят те на вашите изисквания за офроуд. Тук трябва да внимавате много, тъй като на пазара съществуват много реплики на лебедките, които не предлагат качество. Най-честите използвани лебедки за офроуд са електрическите, като ползвателите трябва да имат предвид мощността на акумулатора, тъй като тя е от значение за работата на лебедката. Препоръчва се да се използват по-големи като капацитет и стартов ток акумулатори. Преди да поръчате, направете консултация с експерт.

Разбира се, не на последно място поставяме и гумите, които също са важни. Все пак те трябва да издържат на опасните терени, където ще управлявате джипа. Използвайте издръжливи гуми подходящи за влажни и твърди участъци. Заложете на известните марки, а не търсете начин да минете по-евтино, понеже това ще укаже негативно влияние върху управлението на джипа.

Готови ли сте за поредното офроуд предизвикателство? Сменихте ли вече частите на джипа си? Можете ли да се чувствате спокойно? Ако си отговорите на всички тези въпроси, то тогава ще имате шанс да спечелите състезанията и да ликувате като краен победител. Взимайки нашите съвети предвид със сигурност ще бъдете успешен състезател, който винаги ще бъде номер 1, независимо от това колко трънливи и трудни предизвикателства ще срещнете на пътя.

Share This Post