Домашно или кабинетно избелване на зъбите?

Домашно или кабинетно избелване на зъбите?

Често в живота има поводи, заради които да се почувствате специални, но ако се притеснявате, че вашата усмивка не е достатъчно красива и искрящо бяла, вероятно на снимките за спомен няма да сте толкова непринудено усмихнати, колкото ви се иска.

За щастие има начин да подобрите вида на своите зъби – например като ги направите по-бели.
Тази процедура може да се осъществи както в домашни условия, така и в зъболекарски кабинет.

Кой от двата метода за избелване на зъбите да изберете?

Може би тази статия ще ви помогне да решите този въпрос.
Обикновено пациентите искат бързи резултати в кратки срокове, в които да постигнат по-бели зъби. В такъв случай е добре за знаете, че процедурата по избелване на зъби в кабинет има резултат само след около два часа! Избелването става със специални гелове, които се активират чрез осветяване или по химичен път.

Домашното избелване също може да подобри значително цвета на зъбите ви, но отново е необходимо да се консултирате със специалист. Той ще ви изработи специална силиконова шина, с която ще извършите процедурата и ще ви даде насоки за това как да го направите. Можете да носите шините през нощта, докато спите, или през деня, когато сте у дома. Необходимо е да се знае, че тази процедура изисква известно време. Добре е да планирате избелването и да го съобразите с вашите ангажименти и поводите, на които държите да сте по-красиви и още по-лъчезарно усмихнати. Крайният завършен резултат се постига след 12 дни, при избелване в домашни условия.

Домашното избелване се постига отново с химични агенти, но те са с по-ниска концентрация, в сравнение с тези с които работи зъболекаря.
Трайността на процедурите по избелване на зъбите е около 6 месеца. След този период се налага избелването да се повтори.

При избелване на зъбите трябва да се спазват някои изисквания – не се допуска консумация на кафе, червено вино и храни като шоколад и др., тъй като те оцветяват зъбния емайл. Необходимо е зъбите да се поддържат с избелващи пасти. Те не избелват допълнително зъбите, а поддържат ефекта от белотата, за да могат те да изглеждат така, както искате за по-дълго време.

Кога избелването е наложително не само от естетична гледна точка?

С течение на времето умъртвени зъби, които са запълнени с материали, които запълват каналчетата на зъба, придобиват различен цвят. Те могат да изглеждат сиви, розови или кафяви. В този случай е наложително да се приложи избелване, за да се постигне по-естествен вид на зъба.

При посещение в стоматологичния кабинет е добре да се вслушате в съветите на вашия стоматолог. Колкото и да харесвате искрящобялата усмивка, имайте предвид, че прекалено белите зъби често изглеждат неестествени. Всеки човек има индивидуални особености на зъбите и техния емайл, освен това цвета на зъбите е строго индивидуален. При провеждане на избелване на зъбите е важно да се постигнат не просто много бели зъби, а естествена и красива усмивка.

Share This Post