Уникалните характеристики на различните видове гуми

Уникалните характеристики на различните видове гуми

Има наистина много неща, които трябва да вземете предвид, когато дойде време да избирате автогуми за вашия автомобил. Като например :

  • Колко често ще шофирате?
  • По какъв терен и пътища ще карате?
  • Какъв размер автогуми ви трябват?
  • Имат ли протектори за предотвратяване на аквапланинг в случай, че вали?
  • Колко трябва да струва един комплект от четири нови гуми?
  • Да взема ли зимни автогуми или всесезонни автогуми?

Надяваме се, че тази статия ще ви помогне да отговорите на много от тези въпроси и ще ви даде някои идеи за това какво да търсите, когато купувате нови автогуми за вашия автомобил.

Летни гуми

Летни гуми – те са най-подходящи и ще работат нормално при горещо и сухо време и е най-подходящата за хора, които търсят по-добър пробег на скорост, но не се нуждаят от зимна защита и няма в техния район сериозни количества сняг и отрицателни температури.

Всесезонни гуми

Всесезонните гуми са направени така, че да се справят добре при всякакви метеорологични условия, но нямат конкретни специфики, на които да отговарят според конкретна среда. Всесезонните гуми са един сравнително добър избор за някой, който не иска да сменя гумите си в зависимост от времето на годината, но все пак иска да има известно сцепление в сняг и са подходящи за райони и места където няма категорична зима с минусови температури.

Зимни гуми

Зимните гуми са проектирани за отрицателни температури и условия със сняг и лед и е най-подходяща за някой, който живее в район с по-дълъг зимен сезон със сериозно количество снеговалежи и се нуждае от най-доброто сцепление, което със сигурност не може да му осигури една всесезонна гума.

Прилики и разлики в гумите

Автогумите безспорно са сред най-важните части на вашата кола. Много важно е да прецените добре колко често ще шофирате, за да можете да подберете сред богата гама от различни марки, модели и размери гуми, които се предлагат. Автомобилните гуми се различават коренно и в основи от гумите за камиони и трактори, тъй като имат много различни шарки на протектора и съвсем определени оценки на натоварване, което ще повлияе на това как се справят на различни повърхности.

Характеристиките на автогумите зависят от типа гума, която купувате, като размер, рейтинг на скоростта, индекс на натоварване, просвет, размер на джантата и ширини. Видът на автогумите, които ще използвате трябва да е съобразен с доста фактори, тъй като има много различни видове гуми и всеки един тип от тях е предназначен за точно определени условия и бихте се чувствали сигурни единствено когато ги използвате според указанията и препоръките на производителите.

Share This Post