Удобни, модерни и практични работни престилки от деним

Удобни, модерни и практични работни престилки от деним

Съвременната работна престилка трябва да бъде удобна, модерна и практична. Препоръчително е да може да се използва от хора с различни тегло и височина, и осъществяващи своята дейност в широк диапазон от професионални области като:

  • заваряване 
  • металообработване
  • хранително-вкусова промишленост (готварство, сладкарство, пекарство и т.н.)
  • дърводелски бранш

и още много други.

На пазара има богат избор, но онези работни престилки, произведени от дънков плат деним, се отличават от всички останали и отговарят в значителна степен на горепосочените изисквания. Каква е причината за това ще разберем в следващите редове.

Работни престилки и плат деним – най-добрата комбинация

Дънковият плат деним винаги е бил тренд в текстилната индустрия – още от възникването му в края на 18-ти век, та чак до наши дни. Той се отличава най-вече с това, че е съставен от памук, т.е. текстилна материя от естествен растителен произход, а не от материите, които са изкуствени и синтетични като полиестер или полиамид (найлон), например. 

Именно съставът на дънковия плат е най-важната причина за неговата пословично известна здравина, което пък го прави особено подходящ и за производството на работни престилки.

В този ред на мисли, противно на масовите разбирания, денимът не е предназначен само и единствено за мода. Дори напротив, чисто исторически и хронологически, първите дънки (или по-скоро “джинси”, измислени от Леви Щраус през втората половина на 19-ти век), са били предназначени за работно облекло. Работните дрехи са били чудесно продуктово решение за работниците във фабриките, каубоите, фермерите и, разбира се – златотърсачите. Все пак, по онова време е апогеят на т.нар. “златна треска” в Щатите. 

Полезни съвети при избора на най-подходящата за вас работна престилка

При избора на работна престилка е много важно да съобразите няколко неща, освен, разбира се, баланса между качество и цена.

Първо, както вече стана ясно, вземете под внимание състава на плата. Оптималното решение в дългосрочен аспект са работните престилки от дънков плат деним със състав на плата 100% памук.

Второ, размера на работната престилка и естеството на нейните джобовете. Колко джоба са ви необходими и с колко отделения? Каква точно дейност извършвате?

Трето, какъв тип е презрамката. Само през кръста ли минава или през врата? Може ли лесно да се коригира? 

Подобни детайли всъщност са изключително важни при избора на работни престилки, за да можете да изберете най-подходящата за вас – онази, която ще ви гарантира сигурност, спокойствие и комфорт за дълго време.

Share This Post