Технологична супериновация от Samsung – Galaxy S21

Технологична супериновация от Samsung – Galaxy S21

Разчупеният дизайн на Samsung Galaxy S21

Категорично за Samsung Galaxy S21 цената не е важна и изглежда фантастично като панелът има приятно мек оттенък, докато бледите цветове и ръбовете на камерата придават на S21 леко ретро визия. Смартфонът се предлага в три други цветови комбинации – Phantom Grey, Phantom Pink, Phantom White , които биха задоволили дори и най-изисканият вкус.

Размерите на Samsung Galaxy S21

С размерите си и теглото си, Galaxy S21 е малко по-малък, но малко по-тежък от Galaxy S20 като това са идеалните пропорции в размер и тегло за използването му с една ръка – той е достатъчно малък, за да стигне палецът ви до две трети от дисплея, но и достатъчно голям, за да ви е удобно да гледате с часове видеоклипове. Вграденият ултразвуков четец на пръстови отпечатъци на Galaxy S21 също е по-прецизен заради новия скенер на Qualcomm, който е 1,7 пъти по-голям и 50% по-бърз от предишното поколение.

Дисплеят на Samsung Galaxy S21

Samsung определено са се постарали и са подобрили 6,2-инчовия AMOLED дисплей на Galaxy S21 от това, което преди това беше представено в S20. Вече не трябва да избирате между пълна HD + резолюция, работеща на 120Hz, или QHD, работеща на 60Hz, както беше с Galaxy S20, но това е така, защото S21 достига до чудесната 1080p резолюция. Разполагате с опцията да настроите дисплея да се придържа към 60 Hz, ако искате да имате по-дълъг живот на батерията.
На практика обаче дисплеят на Galaxy S21 си е направо фантастичен. Настройте го в режим „Vivid“ и ще забележите огромната разлика в контраст и цвят – направо зашеметяващо. Дисплеят е чудесен за гледане на видеоклипове и филми, разглеждане на снимки и игри. Samsung отдавна имат отлични дисплеи на своите смартфони и разбира се и сега Galaxy S и S21 не правят изключение.

Камерите на Samsung Galaxy S21

От хардуерна гледна точка камерите на Galaxy S21 са абсолютно същите като на Galaxy S20. Тройният набор от камери на новите Samsung телефони включва основен 12MP широкоъгълен обектив, 12MP свръхширокообективен и 64MP телефото обектив с 3x хибридно оптично увеличение и 30x космическо увеличение. Samsung се стреми усилено чрез софтуерни и изчислителни ъпгрейди да подобри трите задни камери.

Да разгледаме стандартния режим за снимки – с множество цветове и нюанси, плюс светлина, една истински забавна тренировка за камера на смартфон. Снимките на Galaxy S21 са изпълнени с цветове и детайли като цветовете са може би малко по-наситени от тези на Google Pixel 5. Въпреки увеличаването на мащаба, S21 селектира някои по-финни детайли, вероятно благодарение на телефото камерата си. Струва си да се отбележи, че при изключване на функция Scene Optimizer, която използва AI, за да идентифицира какво има в кадъра и да регулира камерата, всъщност се получава най-добрия кадър. На открито при естествена светлина и основната камера на S21 върши страхотна работа.

Ако искате да притежавате това иновативно бижу сред тълпата и огромният избор от смартфони, то ще го намерите в онлайн магазина на www.citytel.bg.

Share This Post