Хипнозата като ключ за справяне с инсомнията

Хипнозата като ключ за справяне с инсомнията

Поради начина, по който се изразява в общото възприятие, хипнозата обикновенно се схваща погрешно. В резултат на това често се пренебрегва или пропуска като потециално лечение на редица медицински състояния и проблеми.

Когато се прилага по персонализиран и личностно насочен начин, хипнозата може да фокусира вниманието на човека по начин, който му позволява да получава идеи, които могат да предизвикат положителна промяна в неговите мисли и поведение. Редица изследвания доказват ефекта и помощта на хипнозата при хора страдащо от безсъние и инсомния. Важно е да сте наясно с фактите какво представлява хипнозата и какви са плюсовете й, за да се възползвате максимално от този вид терапия за справяне с инсомнията.

 Какво е хипнозата?

Хипнозата е състояние на съзнанието, при което човек е фокусиран интензивно върху определена идея и образ. Това намалява тяхното периферно осъзнаване и насърчава това, което може да изглежда като състояние на транс. По време на хипноза мозъчната дейност на човек се променя като създава възприемчивост към нови идеи и решения. Хипнотерапията е вид лекарство за ума и тялото, което кара човек да се отвори за нови предложения по време на хипноза като това повлиява положително неговите мисли и действия.

 Контрол на ума ли е хипнозата?

Хипнозата не е контрол на ума, а по време на хипноза човек обикновенно е доста по-освободен и отворен за нови идеи и предложения.

Заспали ли сте по време на хипноза?

Хипнозата не включва заспиване, а вместо това човек остава буден, но фокусът му е насочен по различен начин, който кара пациентът да изглежда в транс.

 Какво е хипноза на съня?

Сънната хипноза е използване на хипнотерапия за справяне с проблемите със съня. Целта на хипнозата на съня е да накара човек да заспи по време на самата хипноза, което работи в посока за промяна на негативните мисли и навици свързани със съня, така че човек да може да спи по-добре след връщане от хипнотерапията.

Хипнозата за справяне с инсомния може да се комбинира с други видове лечение например заедно с когнитивната поведенческа терапия за безсъние като се подобрява състоянието и ефективността на съня и се развиват по-здравословни навици.

Share This Post