Подобрете ефективността на вашите електроинструменти

Подобрете ефективността на вашите електроинструменти

Разбирането на характеристиките и функциите на електроинструментите и ел. машините в голяма степен подобрява ефективността им. Разбирането от какъв инструмент имате нужда на работната площадка, както и неговите характеристики и функции подобряват производителността на майсторите и намаляват разходите и времете за извършване на задачата. Когато избирате вашите електроинструменти и ел. машини трябва да гледате каква е всъщност разликата в техните характеристики и функции в зависимост от модела бормашини, винтоверти или щрайхмуси докато сте в някой строителен магазин. Тези неща ще са ви от помощ при постигането на целите за производителност: качество на първо място, точно количество, максимална безопасност на работа с електроинструментите, точност и крайна цена.

С отвертка или с бормашина и винтоверт

Един пример включва характеристики и функции за сглобяване на крепежни елементи, използвайки методи с ниска спрямо висока производителност. Един метод с ниска производителност за поставяне на винт за дърво е да отворите дупка с върха на винта, след което да завиете винта с ръчна отвертка. Методът с по-висока производителност е ръчно пробиване на отвор, след което използване на отвертка за вкарване на винта или използване на бормашина за пробиване на отвора и отвертка за завинтване на винта. Майсторите постигат най-висока производителност когато използват комбинация от двете, бързо превключваща се на същия инструмент за пробиване на пилотния отвор и завинтване на винта. Метода за работа с електроинструменти е четири пъти по-бърз от ръчния метод и два пъти по-бърз от използването на отделни стъпки за пробиване, така че той изисква една четвърт от разходите за труд на първия метод при същото заплащане.

винтоверт

Добавете към това спестяването на време за настройване на стандартна акумулаторна бормашина в сравнение с винтов патронник, бормашина с кабел и подобрението на производителността е още по-добро – много малко време и 400% по-бързо с електроинструменти в сравнение с метода с ръчна отвертка.

С ръчен трион, с акумулаторен трион или с електрически

Преносимите електрически триони, както и акумулаторните се превърнаха в основен електроинструмент за много отдели за поддръжка и майстори. Те изпълняват различни задачи и се предлагат в редица строителни магазини на промо оферти. Майсторите първо трябва да разгледат отблизо общите характеристики на акумулаторните триони и електрическите – мощност, тегло, кабелни или безжични и безопасност. Ако всички електроинструменти от една и съща марка се захранват от общ пакет батерии, техниците и майсторите ще се нуждаят само от едно зарядно устройство за акумулатор и батерии и няколко комплекта батерии, за да захранват всичките си електроинструменти. Това е голямо удобство, практично е и намалява значително допълнителните разходи за поддръжка.

електроинструменти

В зависимост от работата, която ще вършите, други общи съображения, които трябва да вземете предвид при избора като теглото на ръчния трион и на акумулаторния, дълбочината и ширина на рязане при различни ъгли, живота на ръчния инструмент и на акумулаторната батерията и за колко време се зареждане. Това са неща, които обуславят управлението на енергията, ефективността на мотора и продължителността на ползване. С един ръчен трион ще са ви нужни стотици пъти повече време за работа, усилията, които трябва да вложите и непрецизния краен резултат.

Share This Post